Over Masja

Over Masja Ninck Blok Coaching Counseling Yoga Amsterdam

Masja Ninck Blok (Moskou, 1984)

Van jongs af aan wilde ik psycholoog worden én actrice. Achteraf kan ik hier verschillende redenen voor bedenken en overeenkomsten tussen beide, maar destijds dacht ik er niet zozeer over na; ik wist het intuïtief.

Na het behalen van mijn Master Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht (2009), ben ik aan de slag gegaan als psycholoog bij Centrum Eetstoornissen Ursula waar ik tot 2016 heb gewerkt. Hier heb ik gewerkt met zowel jongeren als volwassenen met allerlei vormen van eetproblemen. Zowel face2face als online via Proud2Bme en Featback.

Daarnaast heb ik de deeltijd toneelopleiding gevolgd aan Theaterschool De Trap waar ik ben afgestudeerd als theatermaker (2012) en actrice (2014).

Vanuit mijn liefde voor beweging en muziek heb ik naast m’n studie en latere baan, gewerkt als groepslesinstructrice op sportscholen. Na ruim acht jaar steps en total body workouts ben ik me gaan richten op yoga. Het vermoeden dat in de yoga mijn interesses samen zouden komen – fysieke beoefening, geestelijke gezondheid, creativiteit en spiritualiteit – bleek meer dan te kloppen. Yoga is inmiddels dan ook niet meer uit mijn leven weg te denken. In 2012 heb ik de Yoga Teacher Training 200 hours gedaan bij Akhanda Yoga in Rishikesh (India) en werk sindsdien als yogadocente.

Omdat ik erg geloof ik de combinatie van ‘oost’ en ‘west’ voor optimale gezondheid en balans, heb ik in 2014-2015 de opleiding Intuïtief Coachen gevolgd bij IMC Mensontwikkeling waarmee ik nog meer een brug heb kunnen slaan tussen de westerse psychologie en de oosterse (yoga)filosofie. Sinds 2014 werk ik als psycholoog/intuïtief coach in m’n eigen praktijk in Amsterdam.

Wanneer je bij mij komt voor coaching danwel yoga, kun je een open, betrokken en eerlijke houding verwachten. Mijn werkwijze is intuïtief, speels en kritisch waar nodig. Zowel in mijn yogalessen als in de coachtrajecten heb ik oog voor fysieke gesteldheid, geestelijk welzijn en zingeving. Ik daag je fysiek en geestelijk uit, maar met respect voor jouw grenzen.

Naast het coachen en de yoga, werk ik als (trainings)actrice. Ik houd er van om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. In alledrie de vakgebieden probeer ik te fungeren als een spiegel die dit mogelijk maakt.

Masja Ninck Blok
Masja Coaching, Counseling & Yoga