Online therapie en coaching voor vrouwen
De intake is een online gesprek van 60 minuten waarin we kunnen kennismaken en bespreken waar je tegenaan loopt. Verder onderzoeken we wat je graag zou willen en stellen we samen je doelen op. Aan het einde van het gesprek vertel ik je over mijn methodes en werkwijze, en stemmen we af welke aanpak het best bij jou past.
De intake is geheel gratis en vrijblijvend. Wat mij betreft is de āklikā tussen ons het allerbelangrijkst. Jij moet je gezien en gehoord voelen en je veilig voelen in ons contact. Op mijn beurt zal ik eerlijk aangeven of ik het idee heb dat jij aan het juiste adres zit. Mijn doel is om jou verder te helpen, zelfs als dat betekent dat ik je naar een andere professional moet verwijzen. In ieder geval heb jij aan het einde van onze meeting jouw doelen helder en mijn advies in handen, zodat je direct stappen kunt gaan zetten.
De sessieduur is 50 minuten. Deze vervolggesprekken kunnen we voeren middels (video)bellen, e-mail of chatsessies. Soms kan zelfs een combinatie van communicatievormen het meest effectief zijn; elke vorm heeft haar kracht en voordelen.
De inhoud van de sessies wordt afgestemd op de doelen die zijn opgesteld tijdens de intake. Hoewel ik doorgaans een goed idee of gevoel heb bij hoe we een sessie kunnen invullen, vraag ik ook altijd naar jouw behoefte. IkĀ vind het belangrijk omĀ het grotere plaatjeĀ in de gaten te houden, maar biedĀ ookĀ ruimte voorĀ gebeurtenissen uit je dagelijks levenĀ enĀ wat op dat moment gevoelsmatig relevant is voor je. Het voelen wat je nodig hebt en wat voor jou de volgende stap is, beschouw ik als een integraal onderdeel van je proces.
Na een sessie stuur ik veelal een video, audio, leesmateriaal of een (schrijf)opdracht.Ā Dit ‘huiswerk’ vloeit meestal op een natuurlijke wijze voort uit wat we besproken hebben enĀ is over het algemeen leuk, interessant en oplossingsgericht.
Wanneer we het traject afronden, betekent dat niet dat er een dossier wordt gesloten zoals bij reguliere behandelingen. Je hoeft je niet opnieuw aan te melden en op een wachtlijst te staan indien je weer een sessie wilt; mijn virtuele deuren blijven openstaan en weer even met mij sparren is just one click away.
Creƫer spelenderwijs jouw eigen pad naar balans. - Masja
Binnen mijn trajecten maak ik gebruik van een kern van bewezen methodes plus werkvormen die ik flexibel inzet. Ik werk dus niet volgens strikte protocollen, maar bied persoonlijke begeleiding die is afgestemd op jouw specifieke situatie en doelen. Ik nodig je uit om met beide hersenhelften te werken, of anders gezegd: zowel je ratio te gebruiken, als ook je intuĆÆtie, hart en ziel (welke bewoording jij ook passend vindt). Zo ontstaat een evenwichtige ervaring en een blijvende transformatie op meerdere niveaus en in je leven.
Ā
Krachtige tools vanuit de schematherapie en cognitieve gedragstherapie. Voor zelfinzicht en acceptatie enerzijds, keuzevrijheid in denken en handelen anderzijds, en daadwerkelijke verandering.
Creatieve en alternatieve technieken die inwerken op je onderbewuste. Herprogrammeer jezelf, verinnerlijk je inzichten en werk met zowel je ratio als je intuĆÆtie, hart en ziel richting je droomleven.
Concrete tools om jouw doelen te bereiken. Denk aan methodes om gezonde gewoontes te implementeren, productiviteitstechnieken en effectieve communicatiestrategieƫn die je helpen in het dagelijks leven.
Ken je nog die slogan van de Belastingdienst ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’? Ik zou bijna het omgekeerde zeggen: makkelijker kan ik het niet maken ā naar jezelf kijken kan confronterend zijn en werken aan je mentale gezondheid soms zwaarĀ ā maar… ik probeer het proces wel wat leuker en lichter te maken. Persoonlijke groei mag, en kan wat mij betreft ook, leuk zijn!
Verder ben ik geen fan van ellenlange trajecten waarin vooral veel geluld en geanalyseerd wordt, maar waarin weinig daadwerkelijk verandert. Daarom koppel ik elk gesprek en onderwerp aan concrete methodes en strategieĆ«n. Ook leg ik de modellen en technieken die ik gebruik op een speelse en makkelijke manierĀ uit zodat jeĀ āĀ juistĀ āĀ snel de diepte in kunt gaan en ze meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.Ā Diepgaand Ć©n oplossingsgericht dus.Ā
Uiteindelijk neem je zo praktische tools mee āhet veld inā. Ik help je dus op weg en begeleid je bij de situaties waar je tegenaan loopt in het nĆŗ, terwijl je (eventueel ook) je verleden (nog meer) verwerkt en een plek geeft. Tegelijkertijd leer je om de psychologische tools zelfstandig in te zetten voor toekomstige uitdagingen die je uit balans dreigen te brengen. Zo neem je met vertrouwen de regie over je eigen pad; playing for balance, richting een leuker en lichter leven.
If you can't explain it simply,
you don't understand it well enough.
- Albert Einstein -
Sophie, 27 jaar | Online therapie
Ā«Ā Ik heb een tijdjeĀ getwijfeld om naar een psycholoog te gaan, omdat ik dacht dat dat alleen voor āgrote problemenā was.Ā En ik ben eigenlijk een heel gelukkig mens ā opgegroeid in een fijn huis met een fijne familie, ik heb veel vrienden, een leuke vriend, een goed inkomen etc. ā met relatief kleine problemen :).Ā Toch merkte ik dat ik Ć©cht niet lekker in mijn vel zat en enorm streng voor mezelf was. Omdat ik niet meer uit die neerwaartse spiraal kwam, ben ik toch maar gaan zoeken.
Masja heeft mij enorm geholpen met het relativeren van de druk die ik op mezelf leg en heeft me meer inzicht kunnen bieden in wie ik ben en waarom ik reageer op situaties zoals ik reageer. Daarnaast heeft ze me in laten zien dat mijn reacties helemaal niet gek zijn en dat ik me er niet voor hoef te schamen, wat Ć¼berhaupt al voor veel verlichting zorgde.Ā Ik kan mijn patroon nu ook sneller herkennen en Masja heeft me de juiste tools gegeven omĀ āĀ ook nu we niet meer tweewekelijks kletsen āĀ situaties door te komen waar ik eerder volledig door uit balans raakte.Ā Ik durf mezelf nu meer en vaker āeen breakā te geven en kan situaties nu veel beter relativeren en in perspectief zetten, wat mijn leven een stuk minder zwaar laat voelen en dus een stuk plezieriger.Ā
Wat ik zo waardeer aan Masja is dat ze eerlijk is.Ā Ze zegt waar het op staat en zoān reality check was voor mij belangrijk. Verder werkt ze doelgericht wat ik enorm fijn vind, omdat alle sessies dan steeds to the point waren. Overigens is ze ook eerlijk als ze merkt dat het eigenlijk wel goed met je gaat en je de sessies misschien niet/minder nodig lijkt te hebben. Ik zou Masja zeker aanraden, ze heeft me zo geholpen!Ā Ā»
Vind je het best een stap om je aan te melden voor online therapie of coaching? Dat kan ik me voorstellen. En hoe frustrerend is het dan, als je ook nog op een wachtlijst wordt gezet? BĆ©n je eenmaal die drempel over om hulp te zoeken en dan moet je maanden wachten! Goed nieuws: bij mij is er geen wachttijd. Je kunt in principe direct beginnen en bent van harte welkom om de ondersteuning te krijgen die je nodig hebt.
Mijn beschikbaarheid omvat ochtenden, middagen, avonden en ook een dagdeel in het weekend. Met andere woorden: mijn werktijden zijn flexibel en ik ben dus ook beschikbaar buiten kantoortijden. Of je nu een fulltime baan hebt, een drukke studie volgt of in een andere tijdzone verblijft: er zijn altijd mogelijkheden om onze sessies te plannen.
Grow through what you go through,
no matter where in the world you are.
Mijn passie is to move: bewegen, ontroeren en in beweging brengen. Dit doe ik als psycholoog en coach, voorheen onder andere ook als (trainings)actrice en yogadocente. In al mijn werkzaamheden fungeer ik als een spiegel; soms confronterend, doch oordeelloos. Ik help mensen om ook, zonder oordeel naar zichzelf te kijken en zich bewust te worden van hun patronen.
Ik help vrouwen om hun patronen te doorbreken, meer balans te ervaren en een leven te creƫren dat ze willen leven. Ik stimuleer mijn cliƫnten en coachees om uit hun comfortzone te stappen en te veranderen wat ze niet kunnen accepteren. Tegelijkertijd help ik hen te accepteren wat ze niet kunnen veranderen, zowel hun 'lichte' als 'donkere' kanten te omarmen en zich goed genoeg te voelen.
Mijn streven is niet alleen om hen, of beter gezegd jĆ³u, te helpen richting een evenwichtiger, leuker en lichter leven, maar je tevens te laten zien dat persoonlijke groei ā de weg ernaartoe ā ook leuk kan zijn. Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te empoweren en ze te laten shinen. Omdat ik geloof dat als wij vrouwen elkaar (meer) gaan helpen, de hele wereld een beetje op zal lichten.
Ben je nieuwsgierig en wil je meer lezen over mij?
Juliƫtte, 27 jaar | Life coaching
Ā«Ā De coaching bij Masja heeft mijn leven veranderd.Ā In vijf sessies kwam ik erachter dat ik niet tevreden was met het leven dat ik leidde en tegen ieders verwachting in, helemaal niet meer in de horeca wilde werken. Door de technieken die Masja gebruikte, kwam ik zelf op mijn eigen antwoorden en kwamen mijn interesses van vroeger weer op.Ā Ik overwon mijn angsten, doorbrak belemmerende overtuigingen en hakte opeens alle knopen door.Ā Ik ben verschillende cursussen gaan volgen in het mooie, zonnige Florence en inmiddels woon ik hier ook.Ā Mijn kinderdroom is uitgekomen!Ā Ā»
Your mental health is a priority. Your happiness is an essential. Your self-care is a necessity.
Ontdek de waarde van investeren in je mentale gezondheid en persoonlijke groei.
Veelgestelde vragen
Het is lastig om precies te zeggen hoeveel sessies iemand nodig heeft, omdat dit sterk afhankelijk is van de persoon en zijn/haar situatie. Ik werk niet met vaste protocollen waarbij je een vooraf bepaald aantal sessies krijgt op basis van een bepaalde klacht. Mijn ervaring leert namelijk dat elke situatie uniek is: de ene depressie is de andere niet, en iedere persoon heeft zijn of haar eigen verhaal, krachten en valkuilen.
Hoeveel sessies iemand nodig heeft, hangt dus van verschillende factoren af. (Zie ook de vraag “Hoe lang duurt een traject?”)
Om je toch een indicatie te geven: kort gezegd merk ik dat de meeste mensen na 6 āĀ of laten we zeggen 8Ā āĀ sessies al een heel end zijn! Of anders gezegd: in 6 Ć 8 sessies kan ik jou in ieder geval alle belangrijkste tools leren om vanaf dan in principe zelf verder te kunnen gaan.Ā Daarna komen in mijn ervaring veel mensen op een kruispunt: sommigen hebben hiermee al voldoende, anderen zoeken verdieping en/of een stok achter de deur om aan de slag te blijven met hun doelen en weer anderen zijn toe aan volgende doelen of willenĀ de sessies op een andere manier voortzetten. Ā Zie ook de vraag “Hoe ziet een traject eruit?”
De duur van een traject is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt het type en de ernst van de klachten of doelen een grote rol, maar ook of de samenwerking tussen jou en mij goed werkt, en of mijn methodes voor jou effectief zijn. Dit is nooit helemaal te voorspellen. Soms komen mensen met ogenschijnlijk milde klachten, maar blijkt er meer onder te zitten. Anderzijds kunnen mensen met ernstigere klachten, soms zelfs na eerdere behandelingen, ineens een doorbraak ervaren doordat een bepaalde methode eindelijk ‘klikt’.
Daarnaast hangt de duur van het traject af van hoe de sessies ingevuld worden en wat je van het traject verwacht. Sommige mensen kiezen voor een korter behandeltraject, waarbij we afronden zodra de klachten zijn aangepakt. Anderen gebruiken de sessies meer als coaching, waarbij ze bijvoorbeeld een langer traject volgen, maar met een lagere frequentie. Bij weer anderen beginnen we met therapie en schakelen we later over naar coaching, waarbij de sessies als soort incheck-momenten blijven om te reflecteren en doelen bij te stellen. Het kan ook andersom: soms wordt het traject geĆÆntensiveerd of weer opgepakt als er belangrijke veranderingen plaatsvinden, of als iemand mentale gezondheidsklachten begint te ontwikkelen.
Het belangrijkste is: een traject kan blijven bestaan zolang het nuttig en wenselijk voor je is.
De frequentie van de sessies hangt af van jouw situatie en behoeften, maar in principe adviseer ik te beginnen met wekelijkse of tweewekelijkse sessies. Wekelijks is vaak het beste bij bestaande psychische klachten of als je een intensieve start wilt maken. Tweewekelijks is vaak geschikter bij coaching of bij doelen waar meer tijd en ruimte nodig is voor zelfonderzoek en bezinning.
Na een aantal sessies kan de frequentie eventueel worden verlaagd, maar in het begin zou ik dat niet direct aanbevelen. De ervaring leert dat mensen er dan vaak wat langzamer āinkomenā en het lijntje met hun doelen een beetje verliezen. Als het echter toch wenselijk is, bijvoorbeeld om financiĆ«le redenen, kan dat uiteraard. Uiteindelijk draait het in principe om jouw wensen en mogelijkheden, en staan jouw behoeften voor mij dus centraal.
Nee, ik werk niet met diagnoses. Of beter gezegd: ik stel ze doorgaans niet, zeker niet op officiĆ«le basis. In het verleden deed ik dat wel, toen ik in de gespecialiseerde GGZ werkte, maar het is niet per se āmijn dingā.
Dat wil niet zeggen dat ik er tegen ben! Als jij het belangrijk vindt om te onderzoeken of je voldoet aan de criteria voor een bepaalde psychische stoornis, kunnen we dat zeker samen bekijken (afhankelijk van wat je vraag precies is). In sommige gevallen kan het zelfs waardevol zijn om dit te bespreken of om je ergens anders officieel te laten diagnosticeren. Het krijgen van een ālabelā kan zowel negatieve als positieve effecten hebben, dus dat verdient zorgvuldige overweging.
Ik ben wel altijd open en eerlijk. Dus als ik iets opmerk ā of dat nu symptomen, patronen of blind spots zijn ā deel ik dat met je, op een zorgvuldige manier en bewust gekozen timing uiteraard.
Nee, in principe niet. Ik werk buiten de reguliere zorg en heb dan ook geen contracten met zorgverzekeraars of verplichtingen richting huisartsen. Mocht het in de toekomst nodig zijn om je door te verwijzen, en jij of je huisarts vindt het prettig als ik de reden hiervoor toelicht, dan kan ik in overleg een brief schrijven.
Ik zal echter nooit zonder jouw toestemming of medeweten gegevens delen met je huisarts of andere behandelaars. Als ik contact opneem, gebeurt dit altijd in samenspraak met jou.
Nee, ik ben geen GZ-psycholoog. En dat was een bewuste keuze. Tijdens mijn werk in de specialistische GGZ (eetstoornissencentrum) ben ik vaker gestimuleerd om de GZ-opleiding te volgen, maar er waren altijd twee belangrijke redenen waarom ik daar niet voor koos:
Ik heb daar 10 jaar gewerkt, maar altijd parttime. Daarnaast wilde ik andere opleidingen volgen die voor mij net zo belangrijk waren als het werken als psycholoog, zoals een deeltijd toneelopleiding (vier jaar, twee dagen per week), een coachopleiding en een trainingsacteeropleiding (beide Ć©Ć©n jaar). Als ik moest kiezen, gaf ik steeds de voorkeur aan mijn ‘alternatieve’ trainingen boven de GZ-opleiding.
Ik ‘wist’ al dat ik niet in de reguliere hulpverlening zou blijven.Ā Al vĆ³Ć³rdat ik met mijn psychologiestudie begon (toen ik 17 jaar was) voelde ik dat ik het anders zou gaan doen. Uiteindelijk heb ik natuurlijk echt wel wat gehad aan mijn studie (al was het vooral de praktijk tijdens mijn stage als ik eerlijk ben ;)),Ā toch begon ik ooit aan de Universiteit met de mindset: ik doe het voor het papiertje en daarna ga ik mijn eigen weg. IntuĆÆtief? Yep. Eigenwijs? Zeker. That’s my spirit. You’re welcome.
Nee, therapiesessies worden bij mij niet vergoed. En eerlijk gezegd ben ik daar best blij mee. Dit bedoel ik niet vervelend naar jou toe.Ā Ik bedoel meer dat ik voor mezelf blij ben dat ik niet hoef te werken met diagnoses, codes in systemen, lange rapporten moet schrijven of honderden brieven naar huisartsen moet sturen. Ik hoef ook niet te voldoen aan bepaalde ‘productie’, zoals het geval is in de reguliere zorg.Ā
Ik besteed mijn tijd, energie en aandacht liever aan het echte werk: het daadwerkelijk spreken met en helpen van mensen. Van jou.
Dat betekent natuurlijk niet dat ik jouw vraag of wens niet begrijp. Als jouw klachten voldoen aan de criteria voor een bepaalde psychische stoornis, waardoor je voor therapie in de reguliere zorg in aanmerking kan komen en een behandeltraject dus wĆ©l vergoed kunt krijgen, dan snap ik het volkomen als je daarvoor kiest. Sterker, soms raad ik dat zelfs ook aan.Ā Maar er kunnen allerlei redenen zijn waarom je dat niet wilt, nĆ³g niet wilt, of misschien niet mĆ©Ć©r wilt. Of misschien zou je best een vergoede therapie willen, maar sta je op een lange wachtlijst en wil je niet zo lang wachten. In al deze gevallen zou ik je graag helpen! En als mijn tarieven voor 1-op-1 sessies voor jou te hoog zijn, zijn er misschien andere mogelijkheden waarmee ik je alsnog kan ondersteunen. Zie ook de volgende vraag.
Hmm, dat is natuurlijk heel vervelend. Dat meen ik oprecht. Ik vind dat iedereen de mogelijkheid zou moeten hebben om te werken aan zijn of haar mentale gezondheid en persoonlijke groei. En het liefst natuurlijk ook met een therapeut waar je een klik mee hebt, want dat is volgens mij essentieel ā of in ieder geval het halve werk. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid…
En dan zou ik eigenlijk zeggen: wat mogen we toch dankbaar zijn in Nederlands dat er zoveel en over het algemeen zulke kwalitatief hoge zorg is. Vergoed! In principe (met uitzondering van je eigen risico). Als je nog geen stap richting de hulpverlening hebt gezet die je nodig hebt, moedig ik je aan om daar eens naar te kijken. Misschien is een afspraak bij je huisarts een goed begin, die kan je verder helpen en je vertellen wat er mogelijk is.
Als dat niet mogelijk voor je is, heb ik nog enkele opties waar je over kunt nadenken om alsnog hulp van mij te krijgen:
1. Je doet alsnog een traject bij mij, maar met een āandere mindsetā.
Let op: ik zeg hiermee niet dat je financiĆ«le situatie altijd āeen keuzeā is of dat je āgewoon beter moet manifesterenā. Wat ik hiermee bedoel, is het volgende:
Ten eerste is āvergoede zorgā Ć³Ć³k niet gratis. Dat klinkt misschien zo, maar dat is het niet. De kosten voor de zorg worden altijd eerst van je eigen risico afgetrokken. Van die kleine 400 euro kun je al best veel krijgen bij mij. Zo goed als 5 online therapiesessies. Voor sommige mensen is dat al voldoende! En anders heb je een intensief traject waarin ik je alle belangrijkste tools kan bieden, waarna je zelf verder kunt.
2. Je doet alsnog een traject bij mij, maar we gaan creatief om met de tijd en verschillende kanalen.
In plaats van de gebruikelijke 5 sessies van 50 minuten, kunnen we bijvoorbeeld 10 sessies van 25 minuten inplannen. Soms kunnen we de sessies ook afwisselen: de ene keer wat langer, de andere keer korter. Ook in kortere sessies kan ik je veelal al veel bieden, mits je bereid bent om actief aan de slag te gaan met de tools en opdrachten die ik je geef. Daarnaast zou ik je ehealth-programmaās kunnen aanbieden die ik in mijn online cliĆ«ntsysteem heb. Daarmee kun je zelf tussen de sessies door verder werken aan je klachten.
3. Je volgt geen individueel traject bij mij, maar meld je aan voor de Play4balance Community!
In de Community bied ik verschillende wekelijkse (groeps)sessies aan. Tijdens deze sessies leer je oefeningen en tools om je klachten te verminderen en patronen te doorbreken. Daarnaast zullen er āthemadagenā komen voor actuele onderwerpen en āvragen aan de psycholoogā-sessies waarin je vragen kunt stellen. Hoewel de intensiteit en mate van maatwerk uiteraard niet te vergelijken zijn met een 1-op-1-traject, kun je hier wel regelmatig actief werken aan je mentale gezondheid. Dit alles is de komende tijd geheel gratis. Een deel van de content en activiteiten blijven kosteloos. Het volledige membership inclusief de wekelijkse sessies wordt uiteindelijk wel betaald, maar blijft zeer betaalbaar, namelijk: voor nog geen tientje per maand!
Lees meer op de Community-pagina of stuur gerust een berichtje als je vragen hebt.
Het verschil in mijn tarieven komt door het btw-tarief: coaching valt wettelijk onder 21% btw, terwijl therapie in de meeste gevallen vrijgesteld is van btw, zo ook bij mij. Natuurlijk kunnen patronen en hulpvragen soms tussen therapie en coaching in liggen. Tijdens de intake bekijken we daarom samen wat qua traject het beste bij je past, zowel inhoudelijk als praktisch/financieel.
Heb je hier van tevoren al vragen over? Stuur me gerust een berichtje!
Als je een werkgever hebt, overweeg dan om te vragen of hij of zij bereid is om een coachtraject voor je te financieren, ter bevordering van jouw persoonlijke en zakelijke groei.
Ben je ondernemer? Dan kun je de coaching mogelijk wel opgeven als bedrijfskosten; als de coaching je helpt om zakelijke patronen te doorbreken die samenhangen met je persoonlijke valkuilen.
Heb je nog vragen? Neem gerustĀ contactĀ met me op!
Ja, zeker!
Jouw privacy en de veiligheid van jouw gegevens vind ik erg belangrijk. Ik zorg er dan ook voor dat mijn werkwijze voldoet aan de AVG-wetgeving. Voor online trajecten maak ik gebruik van een speciaal cliĆ«ntsysteem dat voldoet aan de strenge eisen voor gegevensbescherming. Zodra je een online traject bij mij start, ontvang je alle benodigde informatie hierover.Ā Verder kun jeĀ hierĀ mijn privacyverklaring vinden met betrekking tot de verwerking van gegevens hier op mijn website. Voor de Community zal er een aparte privacyverklaring beschikbaar zijn, die je kunt inzien bij aanmelding.
Ja, ook dat.
Psychologen die als vrijgevestigde zorgaanbieder (in de wet ook wel solistisch werkende zorgverlener genoemd) op basis van de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg werkzaam zijn, hebben op grond van de Wkkgz de verplichting om een klachten- en geschillenregeling te hebben en een klachtenfunctionaris aan te bieden. Dus ondanks dat ik niet in de reguliere hulpverlening werk, ben ik als zorgverlener ook verplicht om een klachtenreglement te hebben.
Zelf ben ik aangesloten bij deĀ klachtenregeling NIPĀ (Nederlands Instituut van Psychologen). Mocht je (in de toekomst ooit) een klacht hebben, dan kun je deze digitaal indienen door hetĀ klachtenformulierĀ in te vullen. Deze kun je vervolgens indienen bij Klacht&Company via nip@klachtencompany.nl.Ā
Goeie vraag! Ik raad online therapie af:
Dat gezegd hebbende, zie ik online therapie niet per definitie als ongeschikt voor mensen met suĆÆcidale gedachten en schrik ik daar zelf ook niet direct van terug. Als het bij gedachten blijft ā zonder actieve doodswens of concrete plannen ā en we hier open en eerlijk over blijven communiceren, zie ik vaak nog voldoende mogelijkheden binnen mijn online therapie. In zoān situatie maken we wel duidelijke afspraken om zowel jouw veiligheid als mijn professionele verantwoordelijkheid goed te waarborgen.
In principe kunnen bijna alle coachvormen en oefeningen die in face-to-face sessies worden gedaan, ook online worden uitgevoerd. Soms vraagt dat om een creatieve aanpassing. Bijvoorbeeld bij opstellingen (over familieleden of bepaalde situaties) of technieken zoals Voice Dialogue. Het kan lastiger zijn om letterlijk van plaats te wisselen in de ruimte, maar dit kan vaak prima opgelost worden met symbolen of poppetjes die je gebruikt om de situatie in beeld te brengen en erop in te tunen. In mijn ervaring is dit overigens niet vaak nodig. Met specifieke vragen en technieken kan ik je meestal ook goed begeleiden ‘naar die plekken’ zonder dat je fysiek hoeft te verplaatsen of objecten nodig hebt.
Dat gezegd hebbende: als je specifiek (familie)opstellingen wilt doen in een groep, kan ik je uiteraard niet helpen. Of als je wilt oefenen met het letterlijk voelen van je grenzen en/of het fysiek aangeven ervan, zou je wellicht meer lichaamsgerichte coaching kunnen overwegen. Bijvoorbeeld bij een haptonoom of -therapeut.
Heb je nog andere vragen of overwegingen? Stuur me gerust een berichtje.
Goeie vraag! In principe is een korte, eenmalige chatsessie anoniem mogelijk. Dit zou dan meer een kennismaking zijn of een moment om een vraag te stellen aan mij als psycholoog/coach. Ik zou het echter niet officieel therapie of coaching noemen, maar eerder een vrijblijvende en informele dienst.
Als je je liever wat ‘anoniemer’ wilt voelen, is het bij een traject mogelijk om afspraken te doen via chat, e-mail of beeldbellen zonder je camera aan te zetten. Ook telefonisch contact waarbij je mij anoniem belt, is een optie. Voor officiĆ«le trajecten ben ik echter wettelijk verplicht om bij de intake je identiteit te verifiĆ«ren via een ID-check.
Dit houdt in dat ik je identiteitsbewijs moet controleren om zeker te weten dat ik met de juiste persoon werk. Daarbij is het noodzakelijk om je gezicht kort te zien, zodat ik kan bevestigen dat de identiteit op je ID overeenkomt met wie ik spreek.
Mag ik je een vraag terug stellen Ć©n een voorstel doen? WaarĆ³m wil je graag anoniem blijven? Als dit voortkomt uit schaamte, wil ik je graag aanmoedigen om in ieder geval de gratis intake te overwegen. Hierbij kunnen we de camera uitlaten en hoef je pas, als je besluit om verder te gaan met een traject, je ID en gezicht te laten zien. Dit kan bijvoorbeeld aan het einde van de intake of aan het begin van onze eerste sessie.
Waarom stel ik dit voor?
Speelt er iets anders dat je tegenhoudt om je identiteit te delen? Of heb je nog andere vragen? Laat het me gerust weten. En natuurlijk kun je zo’n eerste berichtje anoniem versturen als je wilt.
Ja, natuurlijk!
Ben je geen vrouw, maar een man of non-binair? Je bent van harte welkom! In mijn carriĆØre heb ik voornamelijk met vrouwen gewerkt, vooral tijdens mijn tijd bij het eetstoornissencentrum, maar ik werk ook zeker met ‘niet-vrouwen’ (zowel bij Play4balance als ook via Psycholoog Op Afstand). Dat ik mijn therapie en coaching aan vrouwen aanbied, heeft te maken met drie dingen:
Maak je dus geen zorgen: je kunt je gewoon aanmelden voor een gratis en vrijblijvende intake en dan kijken we samen of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen. Deal?
Ben je minderjarig? Ook dan ben je welkom! Tijdens mijn werk bij het eetstoornissencentrum heb ik veel ervaring opgedaan met jongeren vanaf 12 jaar, en ook met deze doelgroep werk ik nog steeds. Het is wel belangrijk dat jouw ouders of verzorgers op de hoogte zijn van het traject en betrokken worden (in meer of mindere mate, afhankelijk van je situatie).
NB: de online Community is wel alleen toegankelijk voor vrouwen vanaf 18 jaar, om een zo coherente en veilig mogelijke sfeer te waarborgen.
Heb je nog meer vragen of twijfels? Laat het me gerust weten, ik help je graag verder!
Omdat persoonlijke groei, naast soms zwaar, ook leuk kan zijn. - Masja
Wil je direct aan de slag? Boek dan nu jouw gratis intake. Eerst nog benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees de testimonials. Wil je op een speelse manier kennismaken en laagdrempelig werken aan je mentale gezondheid en persoonlijke groei? Join the Community!
Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden